8. 10. 2013.

Trivium - Vengeance Falls #recenzija

Roadrunner
2013


'Vengeance Falls' je šesti album u karijeri benda Trivium, ukratko bi bilo najpametnije reći: odličan primer kako heavy metal danas zvuči.

Američki metalci nisu bend koji uživa preveliku popularnost i to je velika nepravda. Bend koji svira ono što i snimi bez ikakvih pretenzija da njihova muzika zadovoljava neku širu populaciju fanova drugih žanrova. Svesni svojih mogućnosti kao muzičara tako i stvaraju svoje pesme. Jedno je sigurno kada pustite Trivium album znate šta da očekujete - heavy metal u najboljem izdanju.
Album otvara aktuelni singl "Brave This Storm", konkretno i žestoko sa refrenom koji se lako pamti. Naslovna "Vengeance Falls" nastavlja u istom stilu do naredne "Strife" koja je poslužila kao prvi, najavni singl ovog izdanja. Ono što fascinira kod Trivium-a je njihova sposobnost da iako ograničeni u jednom žanru, u svakoj pesmi daju nešto zanimljivo. Na ovom albumu nećete naići ni na elektroniku, ili na masivnu produkciju Pro Tools generacija, nema ni hip hop uticaja, nego čist heavy metal, što je u današnje vreme retkost.
"No Way To Heal" epska i brza posle koje dolazi "To Belive" koja na neki način podseća na Bullet For My Valnetine raniji materijal. Sa "Villainy Thrives" odlaze u malo teži metal žanr, pretposlednja "Incineration: The Broken World" nastavlja dovoljno žestoko dok poslednja "Wake (The End is Nigh)" počinje mirno ali nastavlja u tempu koji je sličan prethodnim pesmama.

Ovo je odličan album, bez šminke bez ikakvih kompleksa da impresionira nekog. Trivium su bend koji uživa veliko poštovanje, što svojih kolega što muzičke javnosti, ali su i bend koji ne diže prašinu. Uvek će se na evropskim rock radio stanicama forsirati neko drugi ko svakako ne zaslužuje tu pažnju. Bendovi kao Trivium koji grade karijeru i žive od svoje muzike a ne od svog izgleda, su oni koji istraju i postanu legende.


Нема коментара:

Постави коментар