1. 12. 2012.

Suede - rešite zagonetku

Na svojoj facebook stranici Suede su počeli odbrojavanje do konačne najave za novi album i predstojeću turneju. Promociju rade serijom od 5 slika na facebook profilu, od kojih su objavljene tri. Do 3. decembra će najava biti potpuna.

1. Slika
2. Slika
Ranije ove godine frontmen benda Brett Anderson je objavio da će zvuk na novom Suede albumu biti mešavina  'Dog Man Star'(drugi album benda iz 1994.) i 'Coming Up'(treći album iz 1996). Novi album oupšte ne podseća na do sada poslednje izdanje benda iz 2002. godine 'A New Morning' dodao je Andreson.

Jedina novu pesmu "For The Strangers" je bend odsvirao na Hop Farm Music Festival u julu ove godine.

Za novi album bend ponovo sarađuje sa producentom Ed Buller-om, on je bio zadužen za prva tri albuma benda, sa kojima su Suede i doživeli svetsku slavu.




3. Slika
Engleski Indie Rock velikani Suede postoje od 1989. godine, Prvi album nazvan po imenu benda izdali su 1993. Sa albuma se pored četiri singla izdvojila pesma "Animal Nitrate". Sa drugog albuma 'Dog Man Star' iz 1994. tri singla su izdata a najprodavaniji je "We Are The Pigs". 'Coming Up' naziv za treći i definitivno najbolji album, sa kojim su dostigli svoj vrhunac i izdali čak pet singla. Neke od pesama sa 'Coming Up' su i danas veliki hitovi, kao "Beautiful Ones", "Trash" i "Lazy".
Četvrti 'Head Music' donosi već promene u prepoznatljivom zvuku Suede, mešavinom elektronike i gitarkog pop-a album odlično prolazi kod kritike. Od četiri izdata singla, "Everything Will Flow" se izdvaja kao favorit publike. Za sada poslednji, peti album benda je izašao 2002. godine i može se reći da je 'A New Morning' najlošiji u Suede diskografiji. Do kraja sledeće 2003. bend se raspao a članovi su se posvetili drugim projektima. 2010. godine bend se ponovo okupio i krenuo na turneju.

Pored Brett Anderson-ona na vokalima, u bendu su i Mat Osman - bas, Simon Gilbert - bubnjevi, Richard Oakes - gitara i Neil Codling - klavijature i ritam gitara.


Нема коментара:

Постави коментар