27. 3. 2013.

Heaven's Basement - Filthy Empire

Red Bull Records
2013



Mladi britanski bend Heaven’s Basement je konačno objavio svoje prvo izdanje ’Filthy Empire’. Godinama bezuspešno traženje izdavača je završeno potpisivanjem za sve popularniji Red Bull Records. Awolnation, Twin Atlantic, Black Gold su neka od imena Red Bull porodice.

Heaven’s Basement sviraju kombinaciju hard rock-a sa tzv. hair metal-om iz osamdesetih, a imaju i malo punk uticaja u svojim pesmama. Sa svog prvenca ’Filthy Empire’ već su objavili tri singla i svaki od njih je veliki radijski hit u Evropi a polako se probijaju i u Americi. Odličani vokal Aaron Buchanan naizmenično podseća na Robert Plant-a i Vince Neil-a, dok solaže Sid Glover-a mogu da se porede sa velikanima rock gitare. Treba pohvaliti i produkciju albuma jer bez previše nasnimavanja i šminkanja zvuče kako i treba da zvuči rock bend, imaju punoću! Zanimljivo da nema ni jedne balade, „When The Lights Go Out In London“, „Be Somebody“ i „The Price We Pay“ su u sporijem tempu od ostatka baš energičnih pesama. Možda i najpopularniji singl sa ’Filthy Empire’ je „I Am Electric“, žestoka skoro punk pesma za razliku od „Fire, Fire“ koja ima rhythm & blues prizvuk. „Nothing Left To Lose“ treći singl je prava rock pesma, sa osmišljenim rifom, jaki vokali, fenomenalan refren... „The Long Goodbye“ deluje kao potencijalni singl jer lako „ulazi“ u uši.

Sve u svemu odličan prvi album za Heaven’s Basement. Istorija rock muzike je puna grupa koje su zablistale na početku karijere ali se kasnije ugasili, nadam se da to neće biti slučaj sa ovim izuzetnim bendom. 

Нема коментара:

Постави коментар