27.03.2013.

Killswitch Engage - Disarm the Descent

Roadrunner
2013


Već više od 15 godina Killswitch Engage se vode kao jedan od najcenjenijih metalcore bendova, novi album ’Disarm the Descent’ sigurno neće promeniti taj status. Promena pevača, tj. povratak originalnog člana Jesse Leach-a na mesto Howard Jones-a koji je zbog bolesti bio prinuđen da napusti bend. Šesti album za bend iz Massachusetts-a možda ne donosi ništa novo u njihovoj muzici ali donosi baš ono što njihovi fanovi očekuju brze i žestoke metal himne.

Kao da Jesse nije ni odlazio, bend je bio blizak sa njim svih ovih godina, čak je i menjao Jones-a kada je on bio sprečen da nastupa sa bendom. ’Disarm the Descent’ u preko četrdeste minuta i 12 pesama donosi odlične nove pesme benda. Od početne „The Hell In Me“ do zadnje „Time Will Not Remain“ Killswitch Engage ne posustaju ni trenutka. Zanimljiva je „Always“ jedina sporija ali dosta mračna pesma. Možda je ovo i najbrža Killswitch ploča do sada, ali i dalje ostaje taj prepoznatljivi zvuk zbog kog ih volimo svih ovih godina. Vokali Jesse-a idu od melodičnog pevanja do vrištanja i dranja teksta, na trenutke njegov glas zvuči baš masivno! Adam Dutkiewicz producent i gitarista benda je na oba polja ponovo nadmašio sebe i svoju kreativnost. Prvi singl „In Due Time“ je možda i najpitomija od pesama na ’Disarm The Decent’.

Kao i sa svakim prethodnim albumom Killswitch Engage uspevaju iznova da nas oduševe i iznenade! Howard Jones je svakako ostavio veliki trag u ovom bendu i može se reći da je zbog njega Killswitch danas jedan od najvažnijih metal bendova, ali sa Jesse-em se ne vraćaju na početak karijere nego nastavljaju napred.

Нема коментара:

Постави коментар