9. 1. 2013.

Producent David Bowie-a o novom materijalu

Tony Visconti dugogodišnji saradnik i producent David Bowie-a najavio je rock album legendarnog pevača. Za njega je iznenađenje u odabiru "Where Are We Now" kao prvog singla sa 'The Next Day' albuma. O iznenadnom povratku Bowie-a na muzičku scenu i najavu nove muzike Visconti je za BBC rekao: "Where Are We Now?" prvi singl je veoma lična pesma David Bowie-a. Vraća se u svoj Berlin period i budi osećanja... veoma je melanholična, mislim da je to najličnija pesma na albumu. Ostale pesme su veoma rock, pomislio sam zašto David objavljuje baladu kao prvi singl? Treba da izađe uz prasak! Ali on je gospodar svog života i mislim da je ovo bio pametan potez povezati prošlost i budućnost, sledeće što čujete od njega biće veoma drugačije."

Tony Visconti & David Bowie

Visconti dodaje: "Slušao sam ovaj album protekle dve godine na slušalicama dok sam se šetao ulicama New York-a i nije mi dosadila ni jedna pesma. Veoma je snažan i predivan novi materijal, ako ljudi hoće starog Bowie-a naći će ga na ovom albumu, ako traže inovativnog Bowie-a koji ide novim pravcima naći i to. "


O glasinama o lošem zdravstvenom stanju pevača, za BBC producent je rekao: "David je izuzetno zdrav, ima rumene obraze i dosta se smeje. Tokom snimanja dosta se smejao, bio je srećan što je ponovo u studiju. Sećam se još iz starih dana da je David najglasniji pevač sa kojim sa radio. Kada počne da peva moram da odem u drugu sobu i ostavim ga samog sa mikrofonom. Još uvek ima taj glas i tu snagu u grudima. Svi znamo da je imao problema 2003.-2004. (srčani udar) ali danas je on veoma zdrav čovek. "

Novi album David Bowie-a 'The Next Day' izlazi 11. marta 2013.




povezane vesti: Povratak David Bowie-a VIDEO

Нема коментара:

Постави коментар