12. 3. 2013.

Bon Jovi - What About Now

Island Records
2013



Bon Jovi godinama nisu imali radijski hit, sa prvim singlom “Because We Can” sa ‘What About Now’ albuma bend je uspeo da se ugura među trenutne mlade rock senzacije. Dvanaesti album za Bon Jovi ne donosi ništa novo ali vraća bend u pop-rock vode sa gomilom pevljivih refrena i hitova koji će zadovoljiti armiju obožavaoca New Jersey ekipe.

John Shanks je bio zadužen za produkciju albuma to je možda i jedini problem ovog izdanja, jer se na trenutak previše trude da zvuče moderno, pa se stiče utisak da slušate Killers ili Coldplay. Dvanaest pesama koliko dobijate na standardnom izdanju, šesnaest na produženom, kombinacija su balada, pop rock himni, i dosta snažnih poruka u tekstovima. Jon Bon Jovi je godinama istaknut filantrop tako da se trudi i u svojim pesmama da prenese tu ideologiju.
Za razliku od nekoliko poslednjih albuma kada Bon Jovi baš i nisu uspevali da naprave hitove kakve njihovi fanovi vole, čak su malo i previše otišli u country vode, ovog puta na ’What About Now’ nude klasične pop rock pesme. Pravi hit album ovaj bend nije imao od Have A Nice Day (2005) ovo novo izdanje ima sve predispozicije da postigne komercijalni uspeh koji se očekuje od Bon Jovi albuma.
Becuase We Can“ svojim jednostavnim refrenom i melodijom je možda čak i „najlošija“ na albumu; I'm With You“ električna balada; What About Now“ naslovna pesma je u klasičnom pop rock stilu Bon Jovi-a; iako podseća na mnogo mlađe The Killers „Pictures of You“ je i dalje odlična pesma; u akustičnoj baladi „Amen“ Jon Bon Jovi pokazuje svoje vokalne sposobnosti; „Army of One“ moderna rock pesma sa jasnom porukom u tekstu... I tako je do kraja albuma.

Naravno da novi hitovi ne mogu da se porede sa klasicima ovog benda ali za razliku od mlađih kolega Bon Jovi nikada nije pravio duete sa aktuelnim pop-rap-dance izvođačima zarad malo veće popularnosti i dodvoravanje mlađoj publici. Ostaju dosledni sebi i svom New Jersey zvuku a i dalje pune stadione širom sveta.





PS
Volite pravu rock muziku a naravno ne volite Bon Jovi-a zašto onda znate sve njihove hitove da otpevate od početka do kraja!

Нема коментара:

Постави коментар