14. 3. 2014.

KXM - KXM #recenzija

Rat Pak Records
2014


KXM je projekat u kome Ray Luzier ostvaruje dečački san i svira sa dUg Pinnick-om uz pomoć legendarnog gitariste George Lynch-a. (Vi koji ne znate ko su dUg Pinnick i George Lynch odmah wikipedia, youtube, pa se vratite!)
Ovo nije izdanje u kome se tri izvrsna muzičara nadmeću svojim umećem, nije ni komercijalna tvorevina da se zaradi dosta para na lak način. KXM je pravo
izdanje u kome bi trebalo da uživaju svi koji cene pravu rock svirku.

U preko sat vremena trojka je ponudila dosta dobrih, ozbiljnih tema. Prvi singl „Rescue Me“ nije otkrivao mnogo od ostatka albuma, odmerena numera sa predvidljivim refrenom. „Stairs“ koja otvara album je sušta suprotnost, brža, sa Luzier-om koji nije samo bubnjar već umetnik na svom instrumentu, Pinnick na bas gitari i vokalu dodaje na mračnoj atmosferi koju Lynch samo upotpunjuje svojom gitarom. Progresive rock elementi na „Faith Is A Room“ samo dodaju na raznovrsnosti u muziciranju KXM-a. Energična „I'll Be OK“ ide ka heavy rock-u, što je slučaj i sa „Love“. Da KXM nisu samo još jedan bučan bend pokazuju baladom „Never Stop“ i spora heavy bluesSleep“.
Od trojice Ray Luzier dominira, bubnjar za kog je većina čula kada je postao stalni član Korn-a pre par godina, ovim albumom pokazuje da bubanj nije samo prateći instrument.
Šta je problem ovog albuma, vokal dUg Pinnick-a, koji je uglavnom odličan ali mu nedostaju visoki tonovi koji bi baš dobro došli na nekim pesmama.

Teško je danas naći albume na kojima ljudi samo sviraju bez ikakvih drugih pretenzija. Luzier, Pinnick i Lynch imaju iza sebe „kilometražu“ mogli su ovaj album da snime i na drugi način. Ali oni su snimili album na kom muzičari rade ono što najbolje znaju a to je SVIRAJU!
A danas je malo muzičara koji to znaju...

Нема коментара:

Постави коментар