29. 10. 2013.

The Songs Of Tony Sly: A Tribute #recenzija

Tony Sly možda poznatiji kao lider No Use For A Name, ostavio je neizbrisiv trag u punk rock muzici. Čovek koji je živeo od onoga što voli, da stvara muziku koja će pronaći put do onih koji će stvarno da je cene. Ovim albumom izdavač Fat Wreck Chords odaje poštu svom prerano preminulom prijatelju.
Kakav je u svojoj muzici bio Tony Sly, takva je i ova kompilacija, raznovrsna. Sam spisak imena koji su se odazvali da učestvuju na albumu je impresivan. Nema ovde izvođača koji su kompromitovali svoj integritet. Bez patetike, iskreno i emotivno deluje kada se slušaju neke od izvođenja Sly-ovih pesama. Od indie pop-a, punk-a, reaggea, čak i country-a i naravno neizbežnih akustičnih verzija hitova autora.
Za punk su se pobrinuli Bad Religion ("Let It Slide"), NOFX ("The Shortest Pier"), Lagwagon ("Discomfort Inn"), Pennywise ("Devonshire And Crown2), Yellowcard ("Already Won") i drugi...
Frank Turner je uz akustičnu gitaru odsvirao „Keira“, emotivno izvođenje nije čak ni snimljeno u studiju nego u svlačionici posle nekog koncerta. Alkaline Trio su transformisali "Straight From The Jacket" koja sada deluje još ozbiljnije zbog sporijeg ritma i vokala koji su izbačeni u prvi plan. Brian Fallon iz The Gaslight Anthem je snimio "Capo 4th Fret", Mad Caddies su uneli reaggae na "AM", Snuff su od "On The Outside" napravili marijači baladu...

90 minuta i 33 izvođača u isto toliko pesama na albumu 'The Songs Of Tony Sly: A Tribute'. Potpuni užitak za sve one, malobrojne koji će se upustiti u preslušavanje ovog diska. Ceo projekat ima i humanitarni karakter jer će deo prihoda otići u fond porodice prerano preminulog pevača.

Нема коментара:

Постави коментар