14. 1. 2014.

The Hyde - Genetic Distortion #recenzija

This Is Core
2013

Industrial metal koji sviraju The Hyde je pravac koji izumire. Njihovi heroji Fear Factory, Filter i Nine Inch Nails i sami već ne zvuče isto kao pre petnaest godina kada je ovaj pravac bio na svom vrhuncu. The Hyde se odlično snalaze u ovom muzičkom stilu i može se reći, samo kao pohvala, da zvuče veoma retro.

Svoj debi album ‘Genetic Distortion’ su objavili za This Is Core izdavačku kuću.
Od prve “Negative Zero“ stičete utisak da se radi o ozbiljnom bendu, da kod njih nema šale, kao da kažu „Mi sviramo industrial svidelo se to vama ili ne!“. Početak albuma je lagan u odnosu na žestoku i brzu „Spare Change“ koja sledi. „Alamut“ treća na albumu je hit u najavi, činjenica je da su ovu stvar kojim slučajem objavili Filter na svom poslednjem albumu bili bi na vrhu svih top lista. Disharmonična „Hybris“ je brutalno teška u odnosu na prethodnu ali to nije sprečilo momke iz benda da je objave kao singl i snime spot za istu. Energična „Headache“ ispred melodične „Fishbowl“ posle koje dolazi „Yugen“ kao deveta pesma ali zapravo intro za „Red D“ - koja deluje kao da je iz Deftones repertoara, fantastično melodična i brutalno žestoka!
Zadnje dve pesme „Breath Witness“ i „Attention Whore“ su lagani pad na ’Genetic Distortion’ albumu u odnosu na celokupan materijal. Same pesme nisu loše ali im manjka kreativnosti, kao da ste već sve to čuli.

Kako je ovo tek prvi album italijanskih The Hyde mislim da od njih možemo dosta da očekujemo u budućnosti. U svakom slučaju ’Genetic Distortion’ je album vredan slušanja i osveženje na aktuelni i sveprisutni metalcore.

Нема коментара:

Постави коментар