24. 12. 2012.

Deep Purple koncertno re-izdanje / Jon Lord neobjavljene pesme

U 2013. pored novog albuma Deep Purple, hard-rock pioniri objavljuju i deset re-izdanja. Prvi je 'Paris 1975', poslednji koncert MKIII perioda Deep Purple. Uz Ian Paice, Jon Lord i Ritchie Blackmore osnivače benda, bili su i David Coverdale i Glenn Hughes.
29. januar je datum objavljivanja koncertnog izdanja kao dupli CD, digitalno remasterizovan sa originalnih audio snimaka. 

Koncert je snimljen 17. aprila 1975. u pariskom Palais des Sports. Poslednji nastup gitariste Ritchie Blackomore-a koji je napustio Deep Purple da bi oformio Rainbow.
Album je originalno izdat pod okriljem Purple Records, novi izdavač benda earMusic pored novog albuma najavljenog za 30. april objaviće i ostale remasterizovane albume. U americi izdavač je Eagle Rock Entertainment.



Jon Lord: Dve pesme sa albuma 'Pictured Within' u novom izdanju

Solo album Jon Lord-a 'Pictured Within' izdat 1998. godine je prvo izdanje u 16. godina za legendarnog klavijaturistu. Sa albuma je 1999. izdat singl "Wait A While" na kome je vokale snimila Sam Brown.

Dugogodišnji prijatelj i saradnik Jon Lord-a dirigent Paul Mann je uradio nove verzije pesama sa ovog ostvarenja. 

"Kada smo pripremali "Wait A While" za koncert u Royal Albert Hall-u 1999. imali smo raspravu o instrumentaciji." objašnjava Paul Mann. "Jon-ova prerađena verzija raspoređuje potpunu snagu pesme u jednom trenutku, a ta suzdržanost čini pesmu više osećajnijom".

Na sajtu Jon Lord-a možete pročitati više o ovom izdanju, u objašnjenjima Lord-a i Mann-a.

Prošireno izdanje 'Concerto For Group And Orchestra' albuma Jon Lord-a objavljeno je 7. decembra, pored CD-a dobijate DVD dokumentarac i brošuru na 80 strana.

Jon Lord je 16. jula preminuo u Londonu u 71. godini života. Ovo izdanje predstavlja svojevrstan testament njegovog muzičkog talenta.



povezane vesti:
Blackmore's Night 'The Beginning' DVD promo VIDEO
Deep Purple 26. april 2013
Nove pesme Deep Purple
Ian Gillan intervju / Deep Purple glavne zvezde na Emirates Airline Dubai Jazz Festival

Нема коментара:

Постави коментар