4. 3. 2013.

Preslušajte Sound City album STREAM

11. mart je zvanični datum objavljivanja Sound City Reel To Reel albuma, sa muzikom koja je snimana kao posveta legendarnom studiju iz Los Angelesa Sound City. Dave Grohl je došao na ideju za dokumnetarac o tom legendarnom mestu u kom su snimljeni neki od najpoznatijih album američkog rocka. Da bi krug bio potpun, Grohl i producent Butch Vig su u studiju 606 snimali sa izvođačima koji su i akteri filma. Sound City Reel To Reel je snimljen na analognoj audio konzoli za snimanje Neve koja je sada u vlasništvu Dave Grohl-a u njegovom 606 studiju.

Na albumu su gostovali: Rick Springfield, Lee Wig, Robert Levon Been, Brad Wilk, Stevie Nicks, Josh Hommie, Trent Reznor, Paul McCartney...

Grohl je skoro izjavio da je planirao još neke duete za album. Weezer i Barry Manilow su duet koji se nije desio. "Bio sam veoma blizu da spojim Weezer i Barry Manilow-a. Baš sam se nadao, to bi bio veliki hit. Manilow je bio prvi koji je pristao ali desile su se neke nepredviđene stvari i to se nije desilo" kaže Grohl.

Preslušajte ovaj odličan album:

Нема коментара:

Постави коментар