28. 11. 2012.

Steve Harris žice za bas gitaru/British Lion novi spot

Rotosound britanski proizvođač opreme za muzičke instrumente unapredio je originalne žice za bas gitaru koje koristi Steve Harris, basista i vođa Iron Maiden. Nova verzija Steve Harris Signiture žica su glatke i lakše se koriste za sviranje nota u brzom tempu.

Steve Harris je poznat kao osnivač legendarnih Iron Maiden i jedan je od dva člana benda koji je svirao na svim albumima benda. Smatra se da je jedan od najuticajnijih bas gitarista u metal muzici danas. Njegov prepoznatljiv stil se u muzičkom žargonu opisuje kao brzo galopiranje po žicama - bez trzalice.

Jedna od zasluga za zvuk koji njegova gitara proizvodi su i Rotosound žice koje koristi tokom cele karijere.

Unapređena verzija žica daju glatkiji osećaj prilikom sviranja, tako da možete da klizite prstom od prvog do dvanaestog praga na gitari a da ne čujete prelaz preko ostalih pragova. Nova inovacija nije samo podređena tehničkom rešenju već na prvi ton jasno može se čuti vešto balansiranje od najdubljeg tona do visokih frekvencija u granicama koje zadovoljavaju vašu potrebu za sviranjem.

Ako zahtevate kvalitet ovo je produkt za vas. Svaki set žica dolazi u bojama West Ham-a, njegovog omiljenog fudbalskog kluba. Debljine žica koje se mogu kupiti su 50, 75, 95 i 110.


British Lion novi projekat Steve Harris-a je izdao novi spot 'Us Against The World'. Prvi singl sa albuma je bila pesma koja otvara album 'This Is My God'. British Lion je novi projekat legendarnog basiste, prvi posle skoro 35 godina sa Iron Maiden. Bend sa kojim Harris svira na albumu sačinjavaju Richard Taylor na vokalima, David Hawkins gitara i klavijature, Graham Leslie gitara, Simon Dawson bubnjevi. Za produkciju albuma je bio zadužen dugogodišnji Harris-ov saradnik na Iron Maiden albumima Kevin Shirley, poznat po radu sa Led Zeppelin, Rush i Journey.



Us Against The World from Steve Harris on Vimeo.

Нема коментара:

Постави коментар