16. 3. 2014.

Memphis May Fire - Unconditional #recenzija

Rise Records
2014

Melodični metalcore ili bolje reći pop metalcore novi pravac koji polako postaje mainstream. Memphis May Fire svojim novim albumom staju rame uz rame sa ostalim bendovima sa RiseRecords etikete, njihovog izdavača. Ako volite ovakvu mešavinu žanrova onda će vam ’Unconditional’ svakako prijati ako ne volite onda još uvek ima nade za vas...

Sam album nije loš, podseća na mešavinu Sleeping With Sirens sa Of Mice & Men. Metal delovi su stvarno dobro urađeni ali u kombinaciji sa previše melodičnim (pop) pevanjem to i ne znači puno. Memphis May Fire nisu baš ekstremni kao Issues ali čini se da ima previše tih nežnijih delova u njihovim pesmama.
No Ordinary Love“ otvara ’Unconditional’, brza, žestoka sa prečistim vokalima, poslužila je kao prvi singl. Nastavljaju sa totalnim metalcore-om u „Beneath the Skin“. Definitivno najbolja na ’Unconditional’ je treća pesma, drugi singl „Sleepless Nights“ odlično izbalansirana između melodike i metal-a.
Possibilities“ jedna od lakših na disku, izlazi iz okvira metal-a i mogla bi da se opiše kao moderna rock-core pesma. Sledi balada „Speecheless“ koja kao da je smišljena za Linkin Park.
Još malo rock-core sa „The Rose“, jedna balada je bila previše ali ima i druga „Need To Be“.
Posle dosta žestoke „Pharisees“ album zatvara metal-pop mix „Divinity“.


Generalno dobar album ali bez ličnog pečata benda. Memphis May Fire su se samo priklonili trenutno popularnim zvukom u metalcore-u i snimili album koji liči na ove ili one. Na toj sceni trenutno ima dosta dobre konkurencije tako da je pitanje koliko će uspeha amerikanci postići ovim izdanjem.

Нема коментара:

Постави коментар