21. 6. 2013.

Koncert za Jon Lord-a #vesti

4. aprila u čuvenom Royal Albert Hall-u u Londonu će se održati koncert u znak sećanja na život i rad Jon Lord-a preminulog klavijaturste Deep Purple.

Do sada su svoje prisustvo potvrdili članovi Deep Purple: Ian Paice, Roger Glover, Don Airey i Steve Morse, Bruce Dickinson pevač Iron Maiden (sarađivao sa Jon Lord-om na studijskoj verziji albuma 'Concerto For Group and Orchestra'), Rick Wakeman(nekada klavijaturista benda Yes), Joe Brown(pevač, solo izvođač) i Alfie Boe(moderni operski pevač).

Voditelj programa će biti čuveni britanski radio i tv voditellj Bob Harris (najpoznatiji po emisiji The Old Grey Whistle Test).

Jon Lord je preminuo 16. jula 2012. u 71. godini života, posle dugogodišnje borbe sa rakom pankreasa. Ostavio je neizbrisiv trag u muzici svojim prepoznatljivim zvukom Hammond B-3 električnih orgulja. Muzika koju je stvarao sa Deep Purple je uticala na mnoge bendove i dan danas je inspiracija muzičarima širom sveta. O Lordu za života i posle njegove smrti i dalje se priča sa poštovanjem jer je bio veliki gospodin, profesionalac i izuzetno vedar i pozitivan prema svima koje je poznavao.

recenzija: Deep Purple - Now What?!
Posveta Jon Lord-u na novom Blackmore's Night albumu
Intervju Ian Gillan: o Jon Lordu, novom albumu...
David Coverdale u slavu Jon Lord-a VIDEO

Нема коментара:

Постави коментар