30. 11. 2012.

Metallica osnovala Blackened Recordings


Metallica je osnovala izdavačku kuću Blackened Recordings, putem koje će izdati svoj sledeći album.

Na svom web sajtu su objavili: "Samo da vam kažemo bez smaranja sa dosadnim biznis vestima o izdavanju muzike, ali veoma smo uzbuđeni da smo se upustili u novi poduhvat sa osnivanjem sopstvene izdavačke kuće Blackened Recordings".

"Vi koji nas pratite godinama sećate se 1994. kada smo morali da izdejstvujemo novi ugovor sa Warner Music Group, jer je izdavač reizdao sve naše albume sa dodatkom video materijala. Od tada do danas, preuzeli smo vlasništvo nad celokupnim našim materijalom do sada i svako naše buduće izdanje imaće etiketu Blackened Recordings, a počinjemo 10. decembra i koncertom Quebec Magnetic u DVD/Blu-Ray formatu."

"Možda smo ponovili i hiljadu puta ali nama je važno da za vas, naše fanove Metallica bude 110% uz vas na svakom nivou. Oformljavanjem Blackened Recordings imamo potpunu nezavisnost, i sada smo mi zaduženi i odgovorni nad našom kreativnošću. Jedva čekamo da snimimo novu muziku i da vam je distribuiramo na naš jedinstven način".

Prvo izadanje za Blakened Recordings je DVD/Blu Ray koncert benda Metallic-a Quebec Magnetic, najavljen za 10. decembar. Film je snimljen na dva koncerta u Quebec City, Kanada,  tokom World Magnetic turneje 2009.
Režiser je bio Wayne Isham, poznati režiser video spotova poznat po radu sa mnogima od imena kao, Bon Jovi, Ozzy Osbourne, Whitesnake, ali i Backstreet Boys, Ricky Martin, Enrique Iglesias. Sa Metallicom je prvi put radio na spotu za pesmu 'Enter Sendman'.



Нема коментара:

Постави коментар