20. 11. 2014.

White Clouds & Gunfire - For All The Non Believers #recenzija

I Am Mighty Records
2014
U moru identičnih pop-punk bendova pojavljuju se, niotkuda, White Clouds & Gunfire kao spasioci ovog žanra. Ova petorka predvođena pevačicom Eveline Verdegaal će vam vratiti osmeh na lice i naterati vas da se setite zašto volite ovu muziku.

Debi album fantastičnog imena ’For All The Non Believers’ je više nego dobar. Najveći hit ove ploče je „Poison“ pesma posle koje ćete sigurno zavoleti ovaj bend bez i da čujete ostatak materijala. A ostatak je odličan, energičan, bez padova u kvalitetu. Kada pogledate neke druge, mnogo popularnije pop-punk bendove i uporedite njihove sa ovim albumom, White Clouds & Gunfire su za korak ispred. Ako ima pravde na ovom svetu „Poison“ bi trebao da bude hit godine!
Od uvodne „Bruised Not Broken“ vam je jasno sa čim imate posla, njihove pesme generalno imaju onaj stav kao da ne prihvataju „Ne“ kao odgovor i to je nešto izuzetno kod njih. Album nastavlja dalje sa „Same Old Town“ i „You Can’t Bring Me Down“ i sve ide u pravcu u kome nema greške. White Clouds & Gunfire su dosta pozitivni i to odlično prenose na svoju muziku. Nije važno da li je u pitanju brza „Pebbles“ ili emotivna „Reflection’For All The Non Believers’ je pun punk rock himni koje prosto čekaju da ih otkrijete i zavolite. Čak i kada je u pitanju ljubavna tematika u njihovim pesmama White Clouds & Gunfire kao da ne žele da uspore već postaju još živahniji, najbolji primer su „Dreams“ i „Since You Were Gone“ koje zatvaraju ovo izdanje.

Ako bi trebao da nađem neku zamerku onda neka bude što album kratko traje. Ali tih trideset minuta su pravo malo savršenstvo. Pop-punk je dosta podcenjen pravac i bendovi poput White Clouds & Gunfire su pravi primer da sve to može mnogo bolje nego što očekujete.

Нема коментара:

Постави коментар