22. 8. 2013.

Blue October - Sway #recenzija

Up/Down Records
2013

Izgleda da se Justin Furstenfeld pomirio sa svim demonima koji su ga proganjali proteklih godina. Prethodni ‘Any Man in America’ je bio dokument njegovih tadašnjih privatnih problema dok ovogodišnje izdanje ‘Sway’ je samo skup prelepih pop rock pesama kakve samo Blue October ume da snimi.

Sedmi album benda otvara U2-ovska “Sway” - naslovna numera i polako vas uvodi u ostvarenje koje je ispunjeno emocijama. Dva singla su poslužila kao najava ovog diska: energična “Angels in Everything” treća na izdanju i “Bleed Out”(četvrta) – power balada.
Najduža i najbolja je “Debris” (skoro sedam minuta) koja se polako nadograđuje i od mirnog početka prerasta u ljutitu rock numeru samo da bi se vratila na svoj početak.
Uticaji Peter Gabriel-a se provlače kroz čitav album, što u produkciji tako i u vokalu i tekstovima Justina Furstenfeld-a. “Things We Don't Know About” bi mogla da se pojavi kao jedan od singlova dok u “Hard Candy” bend je otišao u retro-rock vode. Alternativni rock sa “Put It In” (takođe potencijalni singl); u “Light You Up” Blue October su se oprobali sa modernim pop zvukom i elektronskim uticajima.
Autobiografska “Not Broken Anymore” samo deluje kao da je tužna balada dok je zapravo optimističan stav autora o budućnosti. Instrumental “To Be” zatvara ovaj album.

Nebitno je dali je “Sway” bolji Blue October album od nekog prethodnog ili je lošiji... Ako ste fan ovog benda svakako ćete naći dosta toga što volite kod njih. Ako nikada niste čuli za Blue October onda je “Sway” sasvim pristojna kolekcija pesama da se upoznate sa muzikom ovog zanimljivog pop rock benda.

Нема коментара:

Постави коментар