6. 12. 2013.

Shoplifters - A Fresh Start #recenzija

Self Released
2013


Shoplifters iz Novog Sada svojim drugim albumom staju rame uz rame sa daleko popularnijim kolegama sa zapada. Nova izdanja bendova We Are The Ocean, Mallory Knox, Jimmy Eat World produkcijski su daleko kvalitetnija od ’A Fresh Start’ ali što se same muzike tiče Shoplifters pružaju istu energiju  u svojim pesmama. Punk Rock, Post-Punk ili bolje se „ograničiti“ na Alternativni Rock sa ne preterano distorziranim rifova sa dosta melodije i harmoničnim vokalima.

Melodična „Next Big Thing“ otvara ’A Fresh Start’, energična „Carnivore Heart“ preuzima dalje do ljutite „Older“. „Even Odds“ donosi nešto drugačiji pristup muziciranja, laganija je i „komercijalnija“ od prethodnih kao pretendent za dobar radijski hit.
Apsolutni favorit je „She’s My Diary“, muzički veoma energična, vokalno veoma pitka i pevljiva sa refrenom koji se lako pamti i dugo ostaje u glavi. „Aftermath“ sporija, mračnija, drugačija ali po kvalitetu svakako jednaka sa prethodnom.


Iznenađenje na albumu je „We've Got A Groovy Thing Goin'“ – mogla bi da se opiše kao punk-boogie. Sa „Shut Up!“ kvalitet ovog albuma samo se popeo za stepenik više. Kako je počeo tako se i završava album, melodična „Clear Blue Sky“ zatvara izdanje.
Očigledno najveći uticaj na ovaj bend imao je Bob Mould iz Sugar perioda. Nekoliko pesama su inspirisane njegovim radom: „Familiar Song“, „Safe And Sorry“, „The Nowhere“, „Anniversary“.

Nekako mi se čini da sam muziku Shoplifters-a čuo a da nisam znao odakle su pomislio bih da je u pitanju bend iz Engleske.

Нема коментара:

Постави коментар