11. 1. 2014.

Dead Ends - Petrichor #recenzija

This Is Core
2013

Zapravo sam iznenađen koliko dobro ovi momci zvuče. Dead Ends svojim prvim izdanjem pomeraju granice metalcore-a. Činjenica da unapred nisam znao da dolaze iz Italije bio bih ubeđen da se radi o nekom američkom bendu za koji slučajno nisam čuo.

EP 'Petrichor' je njihov debi za This Is Core izdavača. Samo četiri pesama je i sasvim dovoljno da se upoznate sa kvalitetom koji poseduju ova pet momka koja stoje iza imena Dead Ends.
"The End" otvara 'Petrichor', kombinacija čistih i žestokih vokala ali i elektronike i živih instrumenata je dovoljno dobar razlog da ostavite sve što radite i pažljivo slušate Dead Ends.
"Break The Silence" nastavlja još čvršće, uticaj Parkway Drive je nepobitan ali to je dobra stvar, zar ne?
"Between The Lies" možda najbrža i najžešća na EP-u ali ima tako pevljiv refren koji se veoma lako pamti.
"Here Comes My Pain" mračnija od ostalih, podseća na rane Bring Me The Horizon što znači da je dosta žestoka u tipičnom deathcore maniru.

Na žalost kratko traje ovo izdanje ali vredi ga preslušati. Koliko su u strofama žestoki i teški toliko su u refrenima melodični. Da Dead Ends dolaze iz Britanije ili Amerike oni bi već bili velike zvezde u rock muzici.
Obavezno preslušati ako volite Parkway Drive, We Came As Romans, Asking Alexandria, Bring Me The Horizon, While She Sleeps, Enter Shikari...

Нема коментара:

Постави коментар