13. 2. 2013.

Living Colour 25 godina 'Vivid' albuma VIDEO


Začetnici alternativnog rocka Living Colour proslavljaju 25 godina od izadanja prvog albuma 'Vivid'. Turneja po Americi i Evropi na kojoj će svirati album u celini. New York Natives su uradili intervjue sa Corey Glover-om, Vernon Reid-om, Will Calhoun-om i Doug Wimbish-om.




Album 'Vivid' je objavljen 1988, i dostigao je 6. mesto na Billboard-ovoj listi albuma i dostigao je dupli platinasti tiraž, preko 2 miliona prodatih kopija. Pet singlova je objavljeno: "Cult Of Personality", "Middle Man", "Glamour Boys", "Open Letter (To A Landlord)" i "Funny Vibe".
Na albumu gostuje Mick Jagger iz The Rolling Stones koji i otkrio Living Colour u klubu CBGB u 1987. Uz njegovu pomoć bend je potpisao za Epic i objavio album. Pored Jaggera gostuju i Chuck D i Flavor Flav iz čuvenog rap benda Public Enemy. Na albumu se nalazi i obrada pesme "Memories Can't Wait" benda Talking Heads.
Jedan od najuticajnijih albuma moderne rock muzike, a uticaj obog izdanja možete čuti kod bendova kao Rage Against The Machine, Body Count, Limp Bizkit.

Нема коментара:

Постави коментар