13. 2. 2013.

Kako ponovo snimiti prvi The Beatles album

BBC Radio 2 obeležava pedeset godina od objavljivanja prvog albuma The Beatles na jedinstven način, grupa muzičara je snimila čitav album u vremenskom periodu od samo 12 sati.
The Beatles su 'Please Please Me' snimili za 9 sati i 45 minuta, 11. februara 1963, počevši u 10. časova ujutru. Od četrnaest pesama osam su napisali Lennon-McCartney.

'The Golden Age Of The Album' je naziv projekta BBC Radio 2 i okupio je muzičare Graham Coxon, Stereophonics, Mick Hucknall, I Am Kloot, Joss Stone, Beverley Knight,Chris Difford i Glenn Tilbrook iz Squeeze,Paul Carrack i Gabrielle Aplin.

Graham Coxon iz Blur je snimio svoju verziju "Baby It's You!" sa četiri ženska pozadinska vokala. On je za BBC rekao: "Mislim da svi očekuju da ovo odvratno zvuči. Obrade pop pesama su dobra stvar ali kada su The Beatles u pitanju moraš da pokušaš da zvuči kao original ali to je neizvodljivo."

Sam projekat je zakazan za 15. februar i počinje sa Gabrielle Aplin koja će u emisiji Ken Bruce-a snimiti pesmu "There’s A Place", završnica je u 22:30 kada će u emisiji Jo Whiley biti snimljena pesma "Twist and Shout".
Sve pesme će biti snimane u istom Abbey Road Studio 2 gde su i The Beatles snimali. Pesme će biti uživo izvođene u toku dana na BBC Radio 2, 6 Music, a čitav projekat je sniman za potrebe dokumentarca za BBC Four TV kanal.

povezane vesti: Stereophonics snimaju The Beatles album + novi singl VIDEO

Нема коментара:

Постави коментар