4. 1. 2013.

Dropkick Murphys – Signed and Sealed in Blood



Born & Breed Records

2013


Osmi album za Dropkick Murphys, momke koji dolaze iz Quincy-ja (Massachusetts, USA). Iako Amerikanci po rođenju, oni su ponosni na svoje irsko poreklo i to se čuje u njihovim pesmama, tužni tekstovi i vesela muzika kao odlika irskog nasleđa.


Dropkick Murphys od starta kreću žestoko: „The Boys Are Back“, najavljen je kao drugi singl sa albuma. Gajde i punk gitare vam odmah daju do znanja kakav je zvuk ovog benda. ’Signed and Sealed in Blood’ naziv albuma, preuzet je iz pesme „Rose Tattoo“, izvanredna priča koja verno dočarava emotivnu stranu žestokih Iraca.
Album se deli na punk, rock i etno deo, kao i uvek Dropkick Murphys ne razočaravaju svoje fanove i pružaju od svega po malo. „Prisoner's Song“, „Burn“, „My Hero“ žestoke punk pesme, za starije poklonike njihovog zvuka. Numere za one koji vole irsku muziku Dropkick-a: „Jimmy Collins' Wake“ koja opisuje bdenje u Irskoj, uz pesmu i dosta alkohola i „The Season's Upon Us“ - ne baš tradicionalna božićna pesma: odličan tekst opisuje mnogobrojnu porodicu okupljenu za vreme novogodišnjih praznika, lude sestre, gubitnici zetovi, otac namćor i ostala rodbina na koju narator i nije baš ponosan.
Nekoliko rock pesama upotpunjuje ovaj album: „The Battle Rages On“, „Out On The Town“ i „Out Of Our Heads“.
Don't Tear Us Apart“ osma na albumu se izdvaja uz „Rose Tattoo“ kao najbolje na ’Sign And Sealed In Blood’. Uz klavir i višeglasno pevanje, drugačija od ostalih, odiše pozitivnom energijom i odskače po kvalitetu produkcije i aranžmana.
Irska balada „End Of The Night“ zatvara novi album za Dropkick Murphys.


Možda nije njihovo najbolje izdanje ali svakako kvalitetan album za bend jedinstven u kombinaciji muzičkih žanrova. Ken Casey, Matt Kelly i Al Barr već skoro 15 godina čine osnovu ove grupe i svakako znaju šta od njih fanovi očekuju, album uz koji može prvo da se pije pivo i skače uz žestoke pesme a onda, uz laganije pusti možda i koja suza dok se nazdravlja viskijem.



Нема коментара:

Постави коментар