6. 8. 2013.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1 #recenzija

Prospect Park
2013

Sveamerički Five Finger Death Punch vraćaju se četvrtim albumom ’The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1’(drugi deo do kraja godine). Besramno glomazan sa gostima kao što su Rob Halford, Max Cavalera i Jamey Jasta. Lideri američkog metala će ovim albumom samo utemeljiti svoje mesto u tom žanru.

Masivni rifovi, solaže koje se ističu, prenaglašeni vokali, pevljivi refreni... Odmah je jasno da se priča o nekom metal bendu sa američkog tla. FFDP suvereno vladaju na to polju i nov materijal nije ništa drugačiji. Kada vam album otvara pesma na kojoj gostuje niko drugi do Rob Halford pevač Judas Priest kako biti skroman u oceni. Sledeća „Watch You Bleed“ nastavlja dovoljno žestoko, kako se naravno i očekuje. Korak napred sa agresivnim „Burn MF“ i „I.M. Sin“.
Pevačica In This Moment je gost u „Anywhere But Here“ ali osim pozadinskih vokala nema neku veću ulogu. FFDP su ipak gitarski bend tako da očekivano nema elektronskih inovacija na albumu čak i u „Mama Said Knock You Out“ u kojoj gostuje reper Tech N9ne sve je podređeno standardnom zvuku benda.
Besramna „Diary Of A Deadman“ u kojoj Ivan Moody ne peva nego izgovara tekst možda deluje smešno ali je zanimljiva kao promena. Da Max Cavalera pravi ovakve pesme i u Soulfly, kao na „I.M.Sin“ ...
Druga pesma sa Mariom Brink iz In This Moment je predzadnja „Anywhere But Here“ u kojoj podjednako dele vokale, sporija, hitična ali nije loša...
Jamey Jasta iz Hatebreed zatvara album sa „Dot Your Eyes“, žestoko kao i većina FFDP materijala.
Promašaji ovog albuma su dve power balade „Wrong Side Of Heaven“ i „M.I.N.E (End This Way)“. FFDP su bend koji obavezno ima ovakvih, nazovi, nepotrebnih pesama, neke su i bile hit, nadam se da ove dve neće.

Najveći problem ovog albuma su tekstovi koji idu od patetičnih do klinačnkih uz par izuzetaka. Čekamo nastavak ovog albuma, ambiciozan projekat od strane FFDP-a. ’The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1’ je dobar album koliko već takvi i previše producirani albumi mogu da budu dobri a da brzo ne dosade.

Нема коментара:

Постави коментар