6. 8. 2013.

Yellowcard - Ocean Avenue Acoustic #recenzija

umesto recenzije

Nije lako recenzirati jedan od tvojih najomiljenijih albuma svih vremena, pogotovu ako se uzme u obzir da je reizdat u ogoljenoj, akustičnoj verziji.

Posrnuli Yellowcard, nekada odličan punk rock bend sa izletima u pop punk svakim novim albumom padaju sve više. Novi izdavač Hopeless Records je izgleda stavio na papir računicu da im se više isplati da objave stari album benda nego nov materijal koji niko ne želi da kupi. Kako stare pesmu pripadaju ogromnom Capitol Records-u najjeftinije je bilo da bend ponovo snimi sve pesme ali u akustičnim aranžmanima. Jeftinije je i za turneju, manje opreme se nosi, manji trošak.

Same pesme ne zvuče preterano drugačije samo što su odsvirane na akustičnim instrumentima ali bez promene aranžmana. Bez emocija su i u originalu prelepe balade "Empty Apartment" i "Only One". Glavni hitovi, naslovna "Ocean Avenue" i "Way Away" sad deluju previše neupečatljivo da bi se uopšte i pričalo o njima.

Na žalost nostalgija čini da i ovakve ne-dela imaju prođu kod publike. Ovaj album je mnogima jedan od omiljenih u kolekciji i možda treba ceniti Yellowcard da baš ne re-izdaju stare pesme sa novim mixom i prodaju ga kao remaster. Pitanje dali izgoreti ili izbledeti je postavio Neil Young davno, Kurt Cobain je dao svoj odgovor 5. aprila 1994. Ali mnogi, pa i Yellowcard će radije izabrati baš suprotno...

Нема коментара:

Постави коментар