19. 2. 2014.

Caliban - Ghost Empire #recenzija

Century Media Records
2014


I posle devet albuma, više od 15 godina karijere, nemci Caliban su i dalje čvrsti i brutalni kao da su tek počeli. Jedan od bendova koji su nezasluženo u senci nekih mnogo popularnijih. ’Ghost Empire’ je stara škola metalcore-a, žestok i oštar sa malo čistih deonica.

Od uvodne „King“ kreću eksplozivno, sledeća „Chaos – Creation“ je još teža, „Wolves And Rats“ ima izuzetno dobar refren koji možda deluje kao da je preuzet od Bring Me The Horizon. Caliban su bend kome je uvek malo falilo da postanu svetski poznati bend. Oni imaju veliku bazu fanova i na turnejama su obišli čitav svet ali ćete retko kada čuti njihove pesme na rock radio stanicama ili čitati o njima u časopisima kao što su Kerrang! Ili Metal Hammer.
nebeL“ je izuzetno laganija od prethodnih, moglo bi da se kaže i komercijalnija. Prethodni singl „Devil’s Night“ je još jedna u kojoj kombinuju čiste vokale u refrenu sa metalcore vokalima u strofama, aktuelni singl „Your Song“ ima malo Slayer uticaja.
Šteta što Caliban ne prave čist metal jer imaju izuzetno dobre refrene (npr. „Cries And Whispers“) koji ukomponovani sa vrištećim vokalima u ostatku pesme ne daju uvek najpozitivnije rezultate. Dosta mirnija od ostalih „I Am Rebellion“ je jedna od zanimljivijih na ’Ghost Empire’. Pred kraj brza „Who We Are“ vraća energiju ovom albumu.

Generalno dobar album za Caliban, u nekim pesmama core deo nadjača melodični i obratno što može da zasmeta prilikom slušanja (greška koju Killswitch Engage nikada nisu napravili). ’Ghost Empire’ je dosta žestok na momente čak i previše ali ipak nudi dosta dobrih rifova za sve poklonike ovog zvuka.

Нема коментара:

Постави коментар