17.06.2017.

Fort Hope 'The Flood Flowers Vol 1' recenzija

Virgin
2017

Fort Hope sviraju dinamičnu rock muziku koja ima odlike onoga što je poznato kao post-hardcore. Posle četiri godine na sceni i nekoliko EP-ja došlo je vreme za prvi album nazvan 'The Flood Flowers Vol 1'. Očekujte moćne rifove, predivne harmonije i vokal zavidnog raspona. Ali, ovo nije materijal koji će vas oboriti posle prvog slušanja...Uz Muse i Biffy Clyro sada i Fort Hope traže svoje mesto na sceni popularne gitarske muzike u Engleskoj i van nje. Njihov album nije napadan i ne fokusira se na hitove već je kompletan i treba da se presluša više puta da bi se stvarno uživalo u njemu. Na momente podseća na alternative metal koji se svirao pre nekih deset godina ali Fort Hope nikako nisu demode.
Prva pesma koju ćete zapamtiti je svakako zavodljiva "The People of the Lake" u kojoj Jon Gaskin (pevač, gitarista) pokazuje deo svojih fantastičnih glasovnih sposobnosti. Sa "Kaiser" idu u drugačijem smeru i daju jedan od boljih refrena na ploči. Balada "Minor White" priziva dance zvuke prošlosti i onoga što su radili u prethodnom bendu My Passion. Simpatična "Look At Yourself" možda slučajno ili namerno podseća na ono što su InMe nekada svirali. Od "The Hollow Land" možda pustite i koju suzu.

'The Flood Flowers Vol 1' je jedno od prijatnih iznenađenja ove godine. Fort Hope koji su do sada imali promenljiv uspeh ali ovim albumom su potvrdili da poseduju dovoljno kvaliteta i velike planove.

Нема коментара:

Постави коментар