18. 9. 2016.

Twin Atlantic - GLA #recenzija

Red Bull Records
2016

Posle veoma uspešnog 'Great Divide' (pročitaj recenziju) škotski rock-eri Twin Atlantic vraćaju se sa 'GLA'. Njihovo četvrto studijsko izdanje je beskompromisno energično sa nekoliko melodičnih numera od kojih se naježite, ali akcenat je stavljan na čvrst gitarski zvuk.


Sa razlogom je "No Sleep" odabrana za prvi singl, mračnih tonova i glasnih vokala, savršeno predstavlja pravac ovog albuma. "Gold Elephant : Cherry Alligator" koja otvara disk je takođe rock-erski bučna i veoma jedinstvena. Za one koji vole mirniji Twin Atlantic nameće se predivna i jeziva "Whispers" sa temom samoubistva u tekstu. "The Chaser" je u klasičnom, prepoznatljivom Twin Atlantic stilu. Odlična je i "Overthinking", new wave "Ex El", ili "I Am Alive" koja nudi nešto drugačiji zvuk albumu. Da, Twin Atlantic umeju da napišu predivnu baladu je poznato svima koji ih slušaju, na ovom izdanju to je "A Scar To Hide". Interesantan je sirov zvuk u poslednjoj na disku "Mothertongue".

Twin Atlantic su bend vredan poštovanja. Njihovi albumi su uvek visokog kvaliteta ali nikako razvodnjeni za široke narodne mase. 'GLA' je iznenađujuće težak za alternative-rock bend. Kao i sa svakim njihovim albumom do sada nije na prvu loptu, mora se više puta preslušati da slegnu utisci.

Нема коментара:

Постави коментар