9. 7. 2016.

Biffy Clyro - Elipsis #recenzija

Warner
2016

Biffy Clyro grade karijeru već skoro dvadeset godina. Od 'Blackened Sky' (2002) do prethodnog 'Opposites' (2013. - pročitaj recenziju) bend je prošao put od potpune anonimnosti do nosioca programa na raznim festivalima. Novim albumom 'Ellipsis' možda više nisu onaj rock bend koji smo zavoleli ali će novim materijalom steći gomilu fanova, koji vole aktuelne hitove.


Uvodna numera "Wolves of Winter" je u sličnom stilu kao njihov poznati hit "The Captain", u kome su kombinovali teže rock rifove sa melodičnim refrenom. Na dalje ostatak albuma ostaje u veoma melodičnom raspoloženju. "Friends and Enemies" je prijatna pop-rock pesma sa dominantnom ritam sekcijom. "Re-Arrange" je pop balada koja zvuči kao da su je napisali The 1975, dok je "Medicine" klasična Biffy Clyro balada kakve su imali i na ranijim izdanjima.
"Flammable" i "Herex" nude nešto više gitarskog zvuka ali ne i dovoljno. "Small Wishes" nudi country zvuk...
Najbolje na ovom albumu su "Animal Style" koju je (pevač/gitarista) Simon Neil napisao u saradnji sa John Feldmann-om i energična "On a Bang".

Biffy Clyro nisu nikada ni bili underground bend uvek su težili ka mainstream zvuku, ali su uvek pružali odličnu rock svirku. 'Elipsis' je komercijalno izdanje u kom nisu uspeli da naprave nešto što bi se sviđalo i onima koji ih svrstavaju u dobre rock bendove ali i onima koji ne znaju ništa o muzici već slušaju šta je popularno. Muse su uspeli sa 'Black Holes and Revelations' da naprave hitove, pune stadione i ostanu cenjeni kod rock/metal fanova. Biffy Clyro sa 'Elipsis' će uspeti samo da se popnu na vrh top liste. 

Нема коментара:

Постави коментар