14. 8. 2015.

Frank Turner - Positive Songs for Negative People #recenzija

Xtra Mile Recordings
2015

Da li je Frank Turner objavio najbolji album u karijeri? ’Positive Songs for Negative People’ je savršen spoj svih kvaliteta koje on kao umetnik ima. Bez obzira šta bilo ko misli o njemu, Turner je i dalje jedini koji pravi pop rock muziku kakvu svi zaslužujemo.


Nepravda je što bendovi kao The Gaslight Anthem ili Kings Of Leon imaju mnogo bolju prođu kod publike i kritike nego Frank Turner. Iskren u svojoj muzici i prečesto ne previše politički korektan u svojim tekstovima. Kao večiti borac protiv gluposti i socijalnih nepravdi jasno je zašto njegova muzika nije baš prvi izvor urednicima korporativnih medija.
Positive Songs for Negative People’ otvara akustična "The Angel Islington" više kao uvod u energičnu "Get Better" koja je rađena sa punk uticajima od kojih sam autor nikada ne beži. Spuštanje tenzija sa prelepom, živahnom "The Next Storm" koja bi mogla da postane veliki hit ove ploče. "The Opening Act of Spring" uvlači i folk elemente na ovaj album.
Možda po malo pod uticajem Bruce Springsteen-a je nastala "Glorious You" u kojoj su gitare dominatne. Lagana "Mittens" je u klasičnom Frank Turner stilu sa odličnim refrenom koji se ponavlja dovoljno puta da ga zapamtite već posle prvog slušanja pesme.
Na dalje mogu da se čuju neizbežni folk punk sa "Out of Breath" ili jednostavni rock rifovi sa "Josephine", dok je "Love Forty Down" pravo malo remek delo u kojem je Turner ostavio sve emocije – definitivni vrhunac ove ploče.

Frank Turner će uvek biti neko kog mnogi vole da mrze. Svi oni imaju dosta razloga za to. Ali neosporno je da je on jedan od najvrednijih momaka na svetskoj muzičkoj sceni. Obišao je Evropu uzduž i popreko. Od najvećih festivala do najvećih rupa (klubova), svugde je svirao. Ono što ga izdvaja od drugih je da nikad ne razočara svojom muzikom!

Нема коментара:

Постави коментар