14. 8. 2015.

Don Broco - Automatic #recenzija

Sony Music
2015

Drugi album je najteže snimiti, pogotovu ako vam je prvi bio uspešan kao 'Priorities'. Tri godine kasnije Don Broco se vraćaju, sada kao svetski poznati bend koji je postavio novo značenje pop muzike. 'Automatic' je najavljen singlovima koji su obećavali da će sve zvučati mnogo bolje nego što to možemo da očekujemo od njih. Savršena produkcija ipak nije pokrila nedostatak kreativnosti...

'Automatic' otvaraju dva za sada objavljena singla: energična i vesela "Superlove" i naslovna "Automatic" nešto mirnijeg ritma, kreativno nešto najbolje što su do sada snimili. Ritam ide još malo dole za snažnu "What You Do To Me" dok na sledećoj "Fire" kombinuju rock gitare, new wave i pop osamdesetih – sa ovom pesmom već počinje pad u kvalitetu ovog albuma.
Do kraja 'Automatic'-a je teško izdvojiti neku od numera koja bi mogla da parira uz prve tri, pesme koje su nam i "prodale" ovaj album. Objavljene kao singlovi naterali su nas da od njih očekujemo čudo, kao dobar trejler za loš film.
"Nerve" kao da je rađena pod uticajem Imagine Dragons; "I Got Sick" nas vraća u osamdesete (ponovo) mada ima OK refren; dok bi "Keep On Pushing" mogla da se izdvoji kao potencijalni singl, najviše zbog dance (ne EDM!) elemenata.
"Let You Get Away" je jedina u kojoj su uspeli da usaglase emocije sa muzikom i naprave finu baladičnu pesmu koja će sigurno biti još jedan od hitova sa 'Automatic'. "Tough On You" i "Further" pokušavaju malo da podignu tenziju (kvalitet) ali bez previše uspeha.

Dva singla koja su prethodila ovom izdanju su se našla kao bonus na disku. "Money Power Fame" je možda i najbolja pesma koju su ikada snimili, šteta što nije zamenila neku od "lošijih" na 'Automatic'. "You Wanna Know" je objavljena kao EP, ovde je potpisana kao 2015 Version koja je razlika, ne znam.

Od deset pesama četiri su odlične, dve su prihvatljive, ostatak je za bacanje... 
Don Broco su jedinstveni u svojoj muzici zato im i treba oprostiti greške koje prave. Ovo im je tek drugi album a već smo dobili pregršt hitova od njih, zato Long Live Don Broco!

Нема коментара:

Постави коментар