3. 6. 2015.

Modestep - London Road #recenzija

INgrooves/Max
2015

Modestep su bend koji spaja crno i belo, rock i dubstep muziku. Naravno ima već dosta njih koji rade nešto slično ali niko ovako konkretno kao Modestep. 'London Road' je svakako korak napred u odnosu na prethodni, debitanski 'Evolution Theory'. Uz dosta gostiju u skoro sat vremena uspeli su da naprave album koji je dobar i za žurke i za koncerte.


Album otvara “Damien” koja deluje kao da je ispala iz nekog filmy Guy Ritchie-a. Od početka gitare dominiraju! “Make You Mine” je teška, sporijeg ritma, jakog refrena, hit u najavi, gost je Teddy Killerz. 'London Road' nastavljaju sa “Machines” opravdano odabrana za najavni singl prava dance/rock numera jebeno dobrog ritma, upravo ono što očekujete od ovog benda.
Kao intermeco pojavljuje se elektronska “On Our Own” sledi je rock-erska “Feel Alive” po malo (više) deluje kao da je inspirisana Muse materijalom.
Rainbow“ (gosti The Partysquad) će sigurno obradovati sve koji vole moderni reggae sa dosta dubstep-a. „Snake“ je bila prvi objavljeni singl, još jedna baš rock, gitarska, da su je objavili The Prodigy bila bi veliki hit! Lagani početak „Seams“ je samo zavaravanje od Modestep jer je ovo jedna od najtežih i najbržih na 'London Road', svakako vrhunac ovog albuma! U baladi "Sing" gostuju Trolley Snatcha. Još jedna koja je nabijena energijom (pozitivnom naravno) je "Circles" sa gostima Skindred. U poslednjoj "Game Over" kao da su se otkačili u potpunosti, odličan završetak za jedan baš energičan album.

Čini se kao da je fokus stavljen na gitarsku muziku a da su elektronske numere više tu radi popune materijala. Možda će prosečnom slušaocu trebati više slušanja da bi se zavoleo 'London Road' ali ipak vredi vreme potrošeno na njih. Ovaj album možda nije savršen, možda je na trenutke monoton, ali je svakako zabavan. Modestep ne predstavljaju standardni žanrovski bend oni su priča za sebe.

Нема коментара:

Постави коментар