28. 3. 2014.

I Am The Avalanche - Wolverines #recenzija

I Surrender Records
2014


Svojim trećim albumom ’Wolverines’, Brooklyn rezidenti I Am The Avalanche kao da su konačno pronašli pravi put u svojoj muzici. Sirov punk rock, bez pardona, bez okolišanja. Ako očekujete nešto kao „BrooklynDodgers“ toga ovde nema.

Hrapav glas Vinnie Caruana-e vas odmah uzima pod svoje sa „Two Runaways“ koja otvara ’Wolverines’. "177" samo podiže nivo energije sa kojom je ovaj album počeo. Prvi singl „The Shape I’m In“ nastavlja žestoko ali i melodično, kako i dolikuje u ovom žanru. U istom ritmu nastavljaju sa „Young Kerouacs“ – neverovatno original naslov pesme. Naslovna „Wolverines“ je najkraća i najsporija na albumu.
Druga polovina ’Wolverines’ albuma počinje sa mirnijom (ljubavnom) „Anna Lee“, možda i vrhunac ovog diska. „Save Your Name“ je u folk punk fazonu. Sa „Where Were You“ su pokazali da mogu i da uspore i napišu dugu i ne-klasičnu punk pesmu. „My Lion Heart“ i „One Last Time“ dve standardne I Am The Avalanche pesme i zatvaraju ’Wolverines’.

Mora se priznati neočekivano dobar album. Izjave Vinnie Caruana-e da je ovo njihovo najkompletnije izdanje su i potvrđene. U trideset minuta su I Am The Avalanche rekli sve što možete da očekujete od jednog punk benda.

Нема коментара:

Постави коментар