28. 3. 2014.

Gameface - Now Is What Matters Now #recenzija

Equal Vision Records
2014

Svakom od nas dođe trenutak u životu kada kažemo „Sada sam odrastao“.
Gameface pop punk četvorka iz Kalifornije se vraća albumom ’Now Is What Matters Now’ posle deset godina pauze. Stariji, ozbiljniji i mnogo mirniji u svojoj muzici. Oni nikada nisu doživeli veliki komercijalni uspeh ali su zato underground legende koje su uticale i utiču na generacije punk rock bendova.

’Now Is What Matters Now’ teško može da se nazove pop punk, ima dosta alternativnog rock-a, melodičnog punk-a... Od uvodne „Come On Down“ može da se čuje sa koliko ljubavi ovi momci stvaraju muziku, pesma vas prosto „nosi“ ako joj se prepustite. Prvo što smo od njih čuli pre par meseci je bila „The Quiet Type“ koja ima jedan od najboljih refrena na albumu. „Picture Day“ je aktuelni singl, žanrovski ovo je pop punk pesma ali sa pravim pevanjem.
Swing State“ je jedna od bržih dok su sa „Regular Size“ se podsetili starih pop punk vremena. Emotivna ali dosta energična „Now“ odskače od ostatka materijala. „Lifetime Achievement Award“ i „Always On“ su za najstarije Gameface fanove. „Save Your Words“ ima odličan ritam za skakanje (na koncertima!). U „Frames“ su spojili melodičnost vokala Jeff Caudill-a sa energijom koju stvara ostatak benda. „My Troubled Half“ zatvara ’Now Is What Matters Now’ sporo ali glasno.

Gameface svojim novim albumom podsećaju na Taking Back Sunday i Frank Turner-a a zapravo je obratno. Novim izdanjem Gameface pokazuju koliko su toga dali alternativnom rock-u ali najvažnije je, da i dalje daju!

Нема коментара:

Постави коментар