30. 11. 2013.

NOFX - Stoke Extinguisher #recenzija

Fat Wreck Chords
2013


Mini album ’Stoke Extinguisher’ je samo skup već objavljenih sa samo jednom novom pesmom. Besramni pokušaj NOFX da zarade na naivnošću mladih fanova...

Naslovna „Stoke Extinguisher“ otvara izdanje, klasičan NOFX zvuk sa jasnom porukom ’What A Fuck Is Wrong With ME?!’. Obradu Tony Sly-ove „The Shortest Pier“ smo već čuli na albumu posvete preminulom vođi No Use For A Name. Disk je objavila kuća Fat Wreck Chords u vlasništvu Fat Mike-a koji je idejni tvorac projekta i organizator. Demo verzija „I Believe in Goddess“, izuzetno provokativne i žestoke pesme, se originalno našla na singlu za „Ronnie & Mags“ sa ’Self Entitled’ albuma iz 2012.
Fantastična „My Stepdad's a Cop and My Stepmom's a Domme“ je originalno objavljena kao singl samo za članove fan kluba. Ako ste dobri sa englskim jezikom pronađite tekst ove pesme, veoma će vas nasmejati ali i zamisliti jer je Fat Mike ovo napisao iz perspektive njegove ćerke čiji su roditelji razvedeni tako da joj je očuh policajac i maćeha (Mike-ova žena) je dominatrix dama a sličnosti između ta dva opredeljenja su nepobitne.
Sa božićnog singla ’Xmas Has Been X'ed" / "New Year's Revolution’ dve pesme „Wore Out the Soles of My Party Boots (2012 version)“ i „New Year's Revolution“ su se našle na ’Stoke Extinguisher’.


Umesto zaključka, deo teksta pesme New Year's Revolution:
Forget about old acquaintance / Instead we honor flagrance / This night is so clichéd
We mix day-old traditions / With random premonitions / A futile charade
Forget about justice / Forget about wars / Forget about future / The government ignores
Fuck your resolution / Fuck your annual / Fuck your optimism / It just sounds so banal

We're gonna make a New Year's Revolution...

Нема коментара:

Постави коментар