16. 7. 2013.

Soul Asylum: posveta muzici koju volimo #audio

Velikani devedesetih, bend koji nije svirao grunge ali je ipak bio deo tog pokreta, Soul Asylum su i dalje aktivni ali nepravedno i previše zapostavljeni i zaboravljeni.
"Runaway Train" hit koji ih je proslavio i dan danas na listi pesama mnogih radio i tv(muzičkih) stanica koje ne puštaju samo novu muzike. Mnogo dobrih pesama su Soul Asylum napisali i pre i posle tog velikog hita ali samo na radost nas koji i dalje sa nestrpljenjem čekamo njihov nov materijal jer smo kao na drogu navučeni na harmonije koje Dave Pirner stvara.

Na zahtev fanova Soul Asylum će objaviti niz EP-a sa obradama pesama koje vole i koje su njih lično no fun, intendent' na kom će se naći obrade Joy Division "Love Will Tear Us Appart"; The Suicide Commandos "Attacking The Beat" i MC5 "Shakin’ Street".
definisale kao muzičare. Prvi je; '

Dave Pirner pevač je rekao: "Love Will Tear Us Apart je možda i najlepša pesma ikada napisana, neverovatna poezija u tekstu. The Suicide Commandos smo izabrali jer smo iz istog grada (Minneapolis) a gitarista Chris Osgood me je naučio prve akorde, tj. pesme Ramones i bio je veliki uticaj na mene. MC5 su možda i najvažniji punk bend svih vremena, oni su stajali iza svega u šta sam verovao dok sam odrastao a i dalje verujem!"


Нема коментара:

Постави коментар