4. 6. 2017.

SikTh 'The Future In Whose Eyes?' recenzija

Millennium Night
2017

Kao jedan od najuticajnijih prog-metal bendova dvadesetprvog veka ostavili su ogroman trag sa samo dva studijska albuma. Jedanaest godina kasnije, vraćaju se na scenu sa trećim izdanjem 'The Future in Whose Eyes?'. SikTh su i dalje sila na koju može da se računa!



Ovo je od početka do kraja odlična ploča, jednako lucidna i kompleksna kao i sve što su do sada radili. Ono što SikTh bolje rade od drugih je ravnomerna podela tehničkog aspekta njihove muzike i melodičnosti neophodno potrebne prosečnom konzumentu. "Golden Cufflinks" posvećena surovosti muzičke industrije predvodi tu mirnu i melodičnu stranu albuma. Apsolutno probijaju granice kreativnosti sa "No Wishbones", koja se bavi problemom siromaštva u svetu. Traume i ljudski um su bili inspiracija za šizofrenu "Vivid". Periphery članovi su učestvovali na ovom albumu, Spencer Sotelo je pevao u fantastičnoj "Cracks of Light", dok je Adam "Nolly" Getgood (basista) je uradio mix pesama.
Od 2014. do danas SikTh su ili na turneji ili se članovi bave svojim drugim projektima. Posle samostalnog EP-ja 'Opacities' iz 2015. nije se puno čulo od njih. Maestralni povratak albumom 'The Future In Whose Eyes?' nije iznenađenje za svakog ko prati njihov rad. Jedina promena je na mestu (drugog) pevača, Joe Rosser je došao na mesto Justin Hill-a.

Produkcija albuma je izvanredna, radio je Dan Weller takođe i gitarista u bendu. Više o njegovom radu pročitaj ovde.

Нема коментара:

Постави коментар