8. 6. 2017.

Rancid 'Trouble Maker' recenzija

Epitaph/Hellcat
2017

Rancid su u tom stadijumu karijere da više nikoga ne mogu (ne žele a i ne moraju) da iznenade. To naravno ne znači da objavljuju loše albume već da sviraju ono što prija i njima i publici koja ih prati. 'Trouble Maker' je u potpunosti Rancid ploča, malo punk, rockabilly, reggae... baš ono što se od njih i očekuje.



U sedamnaest (!) pesama i skoro četrdeset minuta dobili smo odličnu kompilaciju stilova koje Tim ArmstrongLars Frederiksen savršeno spajaju. Ovo su pesme uz koje ne može da se sedi mirno, to je valjda jasno. Od starta i pesme "Track Fast", koja otvara album, pružaju zavidnu količinu energije. Sledi veoma živahna "Ghost of a Chance", prati je emotivna "Telegraph Avenue". Ako ste za ska tu je "Where I’m Going", ili rockabilly "Bovver Rock and Roll"...
Svoju priliku da zablista, Matt Freeman (basista) je iskoristio u šizofrenoj "All American Neighborhood". Definitivno favorit ploče je "Farewell Lola Blue" koju nije pokvario ni fade-out na kraju.

Dakle sve što vam je potrebno od Rancid nalazi se na 'Trouble Maker'. Za razliku od prethodnog '...Honor Is All We Know' (recenzija) nema nekih hitova koji bi se olako izdvojili sa ploče. Zvuk je relativno sličan kao i na prošlom što nije slučajnost jer je produkciju ponovo radio Brett Gurewitz iz Bad Religion (vlasnik Epitaph Records).

Нема коментара:

Постави коментар