25. 5. 2017.

In Hearts Wake 'Ark' recenzija

UNFD
2017

Zbog ovakvih bendova metalcore opstaje kao žanr! In Hearts Wake sa 'Ark' prelaze u svet velikana, za razliku od nekih, oni nisu kompromitovali svoj zvuk, ostali su verni muzici koju sviraju i poruci koju šalju. 'Ark' je nešto posebno, potvrda zrelosti i iscrpnog rada i ne preporučuje se onima koji nisu navikli na kvalitet.



Momci iz Australije su upravo postali značajno ime na svetskoj metal sceni, imaće rasprodate koncerte i publiku na mestima koje je teško pronaći na mapi. U novim pesmama In Hearts Wake na momente zvuče još teže nego što smo navikli ali to se savršeno uklapa sa melodičnim delovima kojih ima u dovoljnoj meri. Odmah od starta, posle introa-naslovne numere "Ark", kreću sa savršenom "Passage" koja je nova metalcore himna bez pogovora. Prednost melodiji daju u nekoliko numera "Waterborne", "Frequency" i "Arrow". Ali pravi In Hearts Wake brutalan zvuk preovladava: ubistvena "Nomad", veličanstvena "Warcry", kao i mračna "Elemental" u kojoj se oseća uticaj njihove braće Northlane.
Najbolji su kada su negde u sredini, "Flow" sa rock rifovima ili groove u "Overthrow". Kako su počeli album tako ga i završavaju, maestralno, "Totality" je kompleksna, kulminacija ove ploče i ima jedan od najboljih refrena.

Četvrti In Hearts Wake album je sve ono što tražite od ovog benda ali i malo više. Godine iskustva učinili su ih kreativnijim i zanimljivijim. Inače ovo je prvo izdanje sa novim bubnjarem Conor Ward-om koji je već dve godine u bendu.

inheartswake/Ark

Нема коментара:

Постави коментар