12. 5. 2017.

Dreamcar recenzija albuma 'Dreamcar'

Columbia
2017

Sve je počelo singlom za "Kill For Candy" ali se na žalost tu i završilo. Projekat nazvan Dreamcar sastavio je No Doubt članove i Davey Havok-a poznatijeg kao AFI pevača. Povratak u osamdesete i new wave delovao je kao dobra ideja ali sa slabom realizacijom.



Nema ništa gore od osrednjeg albuma, da je makar loš pa da ga popljuješ ovako nemaš volje ni da pričaš o njemu. Tako je i sa istoimenim prvencom grupe Dreamcar. Razumem, svi oni (članovi) su odrastali u osamdesetim i ovo je možda njihova posveta najboljoj dekadi popularne muzike. Album fino počinje energičnom i skoro pa goth "After I Confessed". Sledi "Kill For Candy" koja se stvarno izdvaja i zaista je vrhunski odrađena pesma, zaraznog refrena odličnog ritma, totalno vas vraća ta vremena. Simpatična "All of the Dead Girls" nudi nešto veselije tonove na albumu. Činjenica je da ima dosta sasvim dobrih pesama "Ever Lonely", "The Assailant", "The Preferred" a zapravo tek nekoliko iritantnih "On the Charts", ali nema ono nešto što bi ga izdvojilo. Ne drži pažnju, ne ostavlja bez daha a ipak nije loš.

Problem sa Dreamcar albumom je što smo to sve već čuli ali od nekih drugih bendova. Odlično je što pesme ne podsećaju ni na No Doubt ni na AFI. Ovo će se svideti nekome ko nije morao da preživi osamdesete.

Нема коментара:

Постави коментар