28. 3. 2017.

While She Sleeps 'You Are We' recenzija

Sharptone
2017

Ko su While She Sleeps? Jedan od najperspektivnijih metalcore bendova ove decenije, koji je rizikovao sve i ušao u produkciju novog albuma bez izdavača. Uz pomoć fanova na pledgemusic su bez problema dostigli svoj cilj i snimili 'You Are We', album koji smo zaslužili.



While She Sleeps su posle nestvarno dobrog 'Brainwashed' (recenzija), na svom trećem albumu 'You Are We' primetno ublažili zvuk ali kompleksnost pesama je i dalje ono što ih izdvaja od drugih. Njima nije problem da mešaju melodičan refren sa čistim vokalima na veoma brze rifove, to je njihov stil.
"Hurricane" je singl koji savršeno "opisuje" zvuk na novom albumu, ne previše težak a ipak i ne previše blag. Odlična je i "Civil Isolation" koja kao da ima ritam neke rock numere ali na metalcore energiju. 'You Are We' album nudi dosta toga: "Feel" ili "Settle Down Society" definitivno stvaljamo u kategoriju brzih ali melodičnih numera. "Empire of Silence!" najmelodičnija i najsporija od svih na ploči. Naslovna "You Are We" se izdvaja sa refrenom koji je veoma pevljiv ali zato ostatak je ubica. Prepoznatljiv While She Sleeps zvuk je u "Silence Speaks" snimljena sa Oli Sykes-om (Bring Me The Horizon). U "Steal the Sun" i "Wide Awake" odlično kombinuju brze i žestoke rifove sa čistim i mnogo lakšim refrenima. Za one koji su old school tu se "Revolt" i "In Another Now".

'You Are We' je album kome malo nedostaje da bude legendaran. Nije jedan od onih "na prvo slušanje" ali i kada ga upoznate u detalje, deluje kao da mu nešto nedostaje - nešto sitno. Svakako će najviše prijati mlađoj populaciji.

Нема коментара:

Постави коментар