28. 1. 2017.

Deaf Havana - All These Countless Nights #recenzija

SO Recordings
2017

Ovo je jedan od albuma koji ne može da vam se ne sviđa, a svakim novim slušanjem sviđaće vam se još više! Deaf Havana su pravi predstavnici alternativne rock scene Engleske, to je taj nepogrešivi zvuk koji je uredno raspoređen između bunta i pokornosti. Kao bend koji je već deset godina na sceni, svojim četvrtim albumom dokazuju da su spremni za više ciljeve...



'All These Countless Nights' je odličan rock album, savršen za sve one koji vole gitarski zvuk ali prijaće i onima kojima to nije prvi izbor. "Sing" je apsolutni hit ove ploče, melem za sve one nesrećno zaljubljene, hrana za dušu za ostale koji su uspeli da ih prebole... "Trigger" je jako snažna, ima neku mračnu pozadinu, osećate bes kako izlazi iz tih predivnih melodija. "Fever" je veoma posebna pesma, drugačija od ostalih a ipak je neizostavni deo celine koja se zove 'All These Countless Nights'. Sa "England" dodaju još malo pozitivne energije.
"Ashes, Ashes" kvalitetno otvara album u pravom Deaf Havana stilu, "L.O.V.E." bi možda trebalo da bude balada ali našu sreću to nije. "Like A Ghost" će postati značajan koncertni hit.
"Happiness" je sasvim pristojna a "Seattle" dovoljno dobra balada, dok u "St. Paul's" dozivaju country uticaje. U "Pretty Low" dobijamo zanimljivu promenu stila, a "Pensacola, 2013" maestralno zatvara ovaj album.

'All These Countless Nights' je, za današnje standarde, poprilično dug album sa 45 minuta muzike. Ali vredi svaki minut! Veoma je primetna razlika između prethodnog Old Souls i novog. Treći album ih je proslavio ali kao da su tada još uvek bili željni dokazivanja, a četvrti je već priča za sebe. To je bend koji je sazreo i sada ozbiljno razmišlja u svojoj muzici.

deafhavana.tmstor.es

Нема коментара:

Постави коментар