29. 10. 2016.

The Dillinger Escape Plan - Dissociation #recenzija

Party Smasher Inc 
2016

The Dillinger Escape Plan su bend koji je ostavio neobrisiv trag na muzičkoj sceni. Problem je što je mali broj ljudi zapravo zna da oni postoje. Njihova muzika nije baš stvorena za top liste ili rotaciju na radio stanicama. 'Dissociation' je njihov poslednji album posle koga prestaju da postoje u ovom formatu.


Mathcore nije žanr koji može svako da sluša, čak je teško objasniti nekome kako zvuči. Najlakše je reći preslušaj neki TDEP album. 'Dissociation' se kreće od totalne destrukcije do nežnih melodija, čak i electro delova. Dobićete sve ono što očekujete od ovog benda ali ovo niste očekivali, ako to ima nekog smisla. Za album sa kojim se opraštaju od publike, jebano je dobar!
"Limerent Death" otvara album... Samo TDEP mogu da vam pruže ovaj osećaj kada vam se čini da gubite kontrolu nad sopstvenim životom! Ja lično ih smatram za Faith No More savremenike. Uticaj ovog benda na TDEP se čuje u numerama kao "Nothing to Forget" i "Symptom of Terminal Illness".
Ludilo se nastavlja sa "Wanting Not so Much to as To" i "Low Feels Blvd". Dok "Surrogate" i "Apologies Not Included" nude malo drugačiji zvuk. "Manufacturing Discontent" je uvrnuta, sam naslov ukazuje na to. Kreativnost ne poznaje granice, dokaz su "Dissociation" (mračna skoro industrial) ili totalno techno instrumentalna "Fugue".

Kako su članovi benda najavili prestaju sa radom ali će se povremeno pojavljivati nova muzika potpisana kao The Dillinger Escape Plan. To je dobro, jer je nenaknadiva šteta izgubiti ovakav bend.

Нема коментара:

Постави коментар