31. 8. 2016.

A Day To Remember - Bad Vibrations #recenzija

ADTR Records

2016

Zanimljivo je kako A Day To Remember svakim albumom su bolji i bolji. Tri godine posle odličnog 'Common Courtesy' (pročitaj recenziju) pojavljuje se 'Bad Vibrations'. Drugačiji, ozbiljniji ali sa istom energijom i prepoznatljivim zvukom. Da li pričamo o albumu godine? Najverovatnije!


Šesti studijski album benda sa Floride donosi nešto mračniji zvuk u njihovoj muzici. I dalje su žanrovski raspodeljeni između nekoliko srodnih pravaca, po čemu su i poznati.
Za one za koje su oni punk bend tu je fenomenalna "Paranoia", možda i najbolja pesma u njihovoj karijeri. Odmah u produžetku je i old-school "Naivety" ili pop-punk "We Got This". Za one koji na ADTR gledaju kao metalcore bend, tu su: naslovna "Bad Vibrations" ili "Exposed". Sa "Bullfight" su zakoračili u mainstream metal, sigurno najveći hit ovog albuma. "Reassemble" ima odličan refren, dok "Same About You" deluje kao da će biti veliki hit. Neočekivano, balada "Forgive and Forget" zatvara 'Bad Vibrations' album.

Posle velikog uspha sa prošlim, bilo je očekivano da će A Day To Remember ići u tzv. radio-friendly smeru. Oni su zapravo uradili suprotno i nastavili svojim stilom. Jedinstveni i različiti od svih drugih!

Нема коментара:

Постави коментар