2. 6. 2016.

Flo - Il Mese Del Rosario #recenzija

Agualoca Records
2016

Floriana Cangiano poznatija kao Flo svojim drugim albumom 'Il Mese Del Rosario' se obraća publici koja je spremna da prošeta stazom na kojoj se susreću tradicionalno i moderno. Ovo je album u kome se jing i jang neprestano bore. Ispunjen etno motivima ali na jedan drugačiji, neočekivani način. Ovo je inteligentan album kakav smo zaslužili!


Početak 'Il Mese Del Rosario' je veseo, bezbrižan, skoro naivan. "Vulio" vas vodi mediteranskim emocijama i poziva na ples. "Bellissima Presenza" je pravi letnji hit, zavodljivog tempa, francuskog temperamenta, sa ritmom od kog će vam i srce brže kucati. "Malemaritate" živahna, moderna world-music numera koja odvodi album u totalno drugom pravcu. Pozitivan haos nastao u prethodnoj pesmi smiruje predivna balada "Ad Ogni Femmina Un Marito". "Freva ‘e Criscènza" je emotivna i nežna ali ozbiljnih, mračnih tonova.
"Controra Arancione" će sigurno biti veliki hit, jer numera u kojoj dominiraju etno ritmovi nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Balada "Quale Amore" dostojna je visokih standarda velikana italijanskih šansona.
Zadnje dve numere su posveta sicilijanskoj pevačici Rosa Balistreri. Ogoljene, teške i jezive, prva "Bottana Di To Ma’" je tužna i neizmerno snažna, druga "Terra Ca Nun Senti" vas vraća u neka prošla vremena

Šta pre hvaliti? Jedinstven i perfektan vokal koji je Flo snimila za ovaj album ili nadasve originalno komponovanje i produkciju. Nema sumnje da je Flo izvanredna pevačica, što je ona to mnogo ranije dokazala u svojoj karijeri. 'Il Mese Del Rosario' je definitivna lekcija za pevače ali i za kompozitore, aranžere kao i za producente. Ernesto Nobili koji je bio zadužen za muzički i tehnički deo materijala i uradio je najbolji album svoje karijere.

flo-official.com

Recenziju prvog albuma 'D'amore e di altre cose irreversibili' pročitajte ovde.

Нема коментара:

Постави коментар