8. 5. 2016.

Andy Black - The Shadow Side #recenzija

Island Records
2016

Pre svega o ovom albumu, treba napomenuti da je ovo zapravo pokušaj da se rock muzika, makar i ovaku zvučala, vrati na top liste. John Feldmann fantastičan producent koji ima bogatu karijeru stoji i iza uspešnog projekta 5 Seconds Of Summer, novog All Time Low albuma ali i novog Blink-182 izdanja. Andy Black poznatiji kao Biersack i pevač Black Veil Brides je idealan za ovakav eksperiment. Popularan je, devojčice ga vole a one su ciljna grupa ovakve muzike.


'The Shadow Side' se lagano kreće između pop i rock zvuka, sa sasvim dovoljno gitara da ne otera one koji nisu na njih navikli. Teme koje obrađuju u tekstovima su uglavnom bazirane na tinejdžerskim problemima ili neuzvraćenoj ljubavi. Naprotiv, pesme nisu ljigave kako bi se očekivalo, čak su na momente i buntovne što je pohvalno. Singl "We Dont Have To Dance" je hit koji je prodao ovaj album, dovoljno ritmična za ples, zaraznog refrena i sasvim pristojne melodije. Uvodna "Homecoming King" postavlja temelj onoga što sledi, to je kao što smo rekli mešavina pop i rock muzike kakva se danas retko čuje. Za pohvalu je što se Feldmann i Black nisu ustručavali da upotrebe i npr. duvačke instrumente ili prateće ženske vokale, klavir, šta god odgovara senzibilitetu ove ploče. Dok se "Ribcage" kreće u modernim pop vodama "Stay Alive" sa Matt Skiba-om (Alkaline Trio, Blink-182) je prava rock himna moćnog refrena.
'The Shadow Side' nije imun na balade, očekivano su se našle nekoliko: "Love Was Made To Break", "Paint It Black", "Break Your Halo", "Broken Pieces". Od pravih rock numera ističe se i "Louder Than Your Love". "Drown Me Out" deluje malo (više) kao boyband materijal. Sa power baladom "The Void" zatvaraju ovu ploču.

Andy Black projekat će pronaći svoju publiku. Teško je zamisliti da prosečan rock ili metal konzument, dovoljno otvoren da sluša i Black Veil Brides, može da pronađe sebe u ovim pesmama. Dok će mlađa publika kojoj je ovo i namenjeno možda preko Andy Black otkriti i njegov matični bend ali i ostale sa te scene.

Нема коментара:

Постави коментар