18. 4. 2016.

A Blue Fire - A Blue Fire #recenzija

Long Gone Days Records
2016




A Blue Fire je projekat koji uzima malo od različitih žanrova i sve to spaja pod jednim imenom. EP istog naziva nudi četiri numere koje će vas poneti svojim post-rock senzibilitetom.



Ovakvi projekti uglavnom zavise od promocije i skupe produkcije. Velikani ovog pravca Sigur Ros su veliko ime među onima koji se ozbiljnije bave žanrovima u muzici ali van tog okvira interesovanje je znatno manje. A Blue Fire nude dosta kvaliteta u samo četiri numere koliko je na ovom albumu. Bolja produkcija je svakako poželjna ali i sa ovim što je ispred vas dobijate dovoljno.
"Care" koja otvara 'A Blue Fire' EP je numera u kojoj gitara dominira, na momente podseća na grunge period i Smashing Pumpkins zvuk. "Hiding" je umerena, vokalna, sa konkretnim refrenom koji bi mogao da nazove radijskim. "Melt" me dosta podseća na slovenačku Siddharta-u, pogotovo na ono što su radili poslednjih godina, najkompletnija pesma na albumu sa odličnim vokalnim deonicama. "Sick" kao da se obraća dreampop publici i pažljivo završava priču.

A Blue Fire su prijatno iznenađenje. Luca Bluefire i Simone Raoul Lombardo imaju neophodnu hemiju da bi ovo uspelo. Ako je ovo početak njihove saradnje onda sa nestrpljenjem bi trebali da očekujemo nastavak.

longgonedays.bandcamp.com

Нема коментара:

Постави коментар