13. 1. 2016.

Oltrezona - Reborn #recenzija

Myo Agency
2016

Italijanski "veterani" Oltrezona objavili su EP 'Reborn', njihovo deveto izdanje u karijeri koja traje već više od petnaest godina. Njihova mešavina metal-a i hardcore teško da će vas ostaviti ravnodušnim. 


Muzički bi mogli da se porede sa Machine Head, Pantera pa čak i Megadeth na momente, ali što se pevanja tiče Oltrezona su tu jednostavno u hardcore. Njihove pesme nisu opterećene solažama, veoma su rifovski orijentisani sa ne preterano teškim i brutalnim zvukom. 
Kratak "Intro" nas uvodi "Slaves Of Hypocrisy" koja je pravi predstavnik njihovog stila, veoma metal početak, hardcore vokali se odlično uklope posle toga. "Rage And Life" je brža i teža, možda podseća na Dillinger Escape Plan. "Time Is Gone" je prava hardcore, brza, ubitačno buntovna, teško je sedeti mirno dok slušate ovu numeru! Nastavljaju sa "Cursed" koja je najkompleksnija na albumu, lomi se između sludge rifova, brzih bubnjeva, vokala koji kao da su snimani za Slayer...
"Loveless" nije ljubavna pesma, ali je jedna od najenergičnijih na izdanju, sa svim hardcore i speed metal uticajima kojih možete da se setite. 'Reborn' zatvara "Undergrounds Of The Mind" najduža od svih pesama, metal himna sa odličnim rifom ali i pevanjem za razliku od prethodnih.

Oltrezona su već dovoljno dugo na metal sceni. Oni znaju šta hoće od svoje muzike i to se jasno čuje na 'Reborn'. Bez nepotrebnih preterivanja ovo je odlično izdanje koje bi trebalo da prija i metal ali i hardcore fanovima.

Нема коментара:

Постави коментар