7. 10. 2015.

Blinding Sunrise - This World Won't Listen #recenzija

Myo Agency
2015

Blinding Sunrise su melodic metalcore sastav iz Italije. Oni spajaju brutalno teške (muške) vokale sa nežnim, veoma čistim (ženskim) vokalima. 'This World Won't Listen' je njihov debi album i objavljen je posle nekoliko EP izdanja koja su mu prethodila. 


Muzički bend ide čak i do deathcore-a ali sve to ublaže vokali pevačice Francesca Ereddia-e. Njeno pevanje nije baš ono što se očekuje u metalcore-e, ako bi je uporedili sa Maria-om Brink ili Cristina-om Scabbia-om. Francesca zvuči kao Jenna McDougall (Tonight Alive), tako da njeni vokali su u koliziji Mattia-om Giuffrida koji je zadužen za muške vokale. Na neki čudan način njih dvoje su kao "lepotica i zver", suprostavljeni ali ipak kao jedno. To je ono što Blinding Sunrise odvaja od drugih!
Moderna "If You Don't Live For Something, You'll Die For Nothing" otvara album žestoko i opravdava njihovu ulogu novih metalcore nada. Intenzivna "Let Me Breathe" podiže nivo i postavlja nove granice u njihovoj muzici, i daje nam jedan od boljih refrena na albumu. "Oniria" je rezervisana za Francesca Ereddia-ju u kojoj ona dominira. Jedan od singlova sa 'This World Won't Listen' albuma je za epsku "Children's Wishes Are Men's Regret" u kojoj je bend dao sve od sebe da se pokažu kao budući lideri svog žanra. Daniele Nelli (pevačica benda Upon This Dawning) je bila gost u "Sinking With My Pain" pesmi koja će sigurno biti veliki hit na koncertima. Sa "Cold Black Sea" pokazuju da mogu da budu i mnogo mirniji i pitomiji, dok sa "Lonely Sailors" dokazuju baš suprotno. 

Za debi album Blinding Sunrise su postavili sebi izuzetno visoke standarde i dostigli ih. Njihova muzika nije nešto što će baš svakome da se svidi i treba nekoliko puta preslušati album. Ovo je bend koji se usudio da ponudi nešto novo i drugačije od drugih.

Нема коментара:

Постави коментар