12. 9. 2015.

Crossfaith - Xeno #recenzija

Razor & Tie
2015

Ovo je bend koji je drugačiji od ostalih. Metalcore scena u Evropi se menja i okreće komercijali, američka stagnira, dok u Australiji ne želi da se menja. Crossfaith kao jedni od predstavnika Japana u tom žanru uspevaju da zadrže svoj integritet ali i da ponude melodije koje je lako slušati. Ako ste spremni za kombinaciju electro – rock – metalcore-a onda je ’Xeno’ album za vas.


Crossfaith treba zamisliti kao neku futurističku lokomotivu koja nikada ne staje. Ne samo da je to dobar opis njihove muzike, već i samih članova. Možda je razlog što dolaze iz Japana ali njihovi koncerti su nešto energičniji od onog što ste navikli od modernih metalcore bendova. ’Xeno’ njihovo četvrto izdanje je nastavak svetske dominacije koju su započeli pre dve godine.
Kraći instrumental "System X" (Crossfaith su jedini metal bend koji može da snimi EDM numeru i to da prođe!) nas uvodi u ubitačnu, naslovnu „Xeno“. To je taj Crossfaith zvuk koji volimo. To je to ludilo koje se samo od njih očekuje. Refren je veoma melodičan ali ostatak pesme vam daje sve ono što vam novi Bring Me The Horizon nije dao!
Album nastavlja u ovom pravcu. "Raise Your Voice" je odličan industrial dodatak ploči, "Devils Partyopravdano odabrana za singl jer kao i naslovna ima taj fantastičan ritam od koje vam se napumpa adrenalin.
Jedna od pesama koje odskaču od ostatka materijala je svakako "Ghost In The Mirror" na kojoj gostuje Caleb Shomo iz Beartooth. Sama numera se savršeno uklapa u muzičku temu ostatka albuma ali činjenica da se Ken i Caleb „bore“ svojim vokalima daje ovoj pesmi neki poseban značaj.
Neočekivana je "Wildfire" sa Benji Webbe-om iz Skindred. EDM-reggae-metal je trenutno nešto najoriginalnije što možete pronaći, zar ne?
Primetno je nešto više čistih vokala nego na prethodnom izdanju (Apocalyze – 2013.). Balada "Tears Fall" je u redu i fino se uklapa u 'Xeno' koncept jer spušta tenziju ovog veoma brzog albuma. "Paint It Black" bi mogla da posluži kao sledeći singl jer je nešto lakših rifova sa više običnog vokala nego što je to uobičajeno.  "Calm The Storm" je nešto kao rock balada, malo više pod Linkin Park uticajem. Predivni EDM instrumental "Astral Heaven" zatvara ovo izdanje.

Crossfaith se ne predaju, sada su jači i od bolesti. 'Xeno' je rađen u trenucima dok je gitarista Kazu imao ozbiljne zdravstvene probleme. Na njegovo insistiranje počeli su sa radom na pesmama. Rezulat je više nego odličan. Crossfaith su odličan primer na muzičkoj sceni, treba biti originalan i treba istrajati u tome.

Нема коментара:

Постави коментар