21. 7. 2015.

Straight To Pain - Earthless #recenzija

Myo Agency
2015

Italijani Straight To Pain predstavljaju svoj novi EP 'Earthless'. Njihov stil se zasniva na tradicionalnijim metal žanrovima, malo trash, malo death ali i metalcore. Ovo je prvo izdanje sa novom postavom. 


'Earthless' je na neki način retro album. Od produkcije do same strukture pesama sve je kao sa početka devedesetih. Uvodne pesme "Everything Dies" i "Roots of Desperation" kao da su inspirisane ranom Sepultura-om.
Straight To Pain su bend za prave metal fanove, za sve one kojima je već muka od kombinacija žanrova i radijskih hitova. Teško je izdvojiti neku od pesama sa 'Earthless' jer je ovo vrlo kompaktan album. "Let it Burn" je nešto melodičnija od ostataka i mogla bi da se uporedi sa onim što rade Kvelertak. Poslednja "Whisper of War" je najsporija na albumu ali i najmračnija, jedina koja koketira sa death i doom metal-om.

Straight To Pain su kao poslednji od svoje vrste, jedini "preživeli". Malo je bendova koji još uvek žele da zvuče i sviraju kako se to radilo nekada. Čini se da bi sa boljom produkcijom sve ovo zvučalo mnogo drugačije, što ne znači da bi zvučalo i bolje!

Нема коментара:

Постави коментар